MONIKA-07

Моника Станишева връща европари

Моника Станишева и ПР фирмата й се отказват от проекта „Как разбираме Европейския парламент”, финансиран със средства от Брюксел. В началото на годината германската евродепутатка Инге Гресле поиска проверка на договор между Европейския парламент и ПР-фирмата на съпругата на лидера на ПЕС Сергей Станишев – Моника Станишева.
От фирмата на Моника Станишева „Актив Груп“ ЕООД разпространиха съобщение до медиите, че се отказват от проекта и ще възстановят получените авансово средства.

Съобщението на „Актив груп”:

„През изминалата седмица агенция „Актив груп“ ЕООД изпрати писмо до Европейския парламент, с което уведомява институцията, че прекратява изпълнението на проекта „Как разбираме Европейския парламент“. Всички инвестирани до момента средства в проекта са собствени на агенцията. Полученият аванс в размер на 29 679.93 евро ще бъде възстановен.
Агенция „Актив груп“ ЕООД сключи този договор след участие в открита конкурсна процедура, обявена на страницата на Европейския парламент и беше одобрена да подпише рамково споразумение за партньорство с престижната институция през 2012 г.
Това е категорично признание за професионализма на екипа ни и за качествата на представения проект.
В последните месеци обаче, сме свидетели на поредица от опити, той да бъде натоварен с необосновани и злонамерени обвинения, да бъде употребен безпринципно и спекулативно в политически противоборства. Като агенция, която гради своята професионална репутация повече от 12 години, за нас е невъзможно да поставим под риск смисъла и целите на този проект. Дейностите, заложени в него имат за цел да изграждат доверие, а не да служат за храна на нездрави политически интереси.

Този проект вече предизвика интерес в българските медии и отговора на г-жа Marjory van der Broeke, началник на прес отдела на ГД „Комуникации“ на Европейския парламент, изпратен до тях беше достатъчно красноречив – проектът е разгледан и одобрен от независима комисия за оценка, съставена от 6 члена от различни служби на Европейския парламент. Нашето предложение е отговорило на всички критерии за подбор и е класирано като едно от най-добрите.

Независимо, че има ясно опровержение от страна на Европейския парламент на всички безпочвени твърдения, спекулациите по темата не спират. Нещо повече – стигат до степен да се поставят под съмнение дори утвърдени и прозрачни механизми за провеждане на конкурсни процедури за избор на партньори на ЕП, чрез каквато процедура нашата агенция бе допусната за участие като партньор на ЕП през 2012 г.

Смятаме за свое професионално задължение да пазим репутацията на партньорите си, да не позволяваме да се руши смисъла на проектите, по които работим и да даваме пример за коректно пазарно поведение. Ето защо взехме трудното решение да прекратим участието си в този проект, поемайки отговорността на всички произтичащи от това задължения и отговорности.“

FB Comments
Предишна публикация:
Cvetanov-Weber
В ЕНП споделят мнението, че реформите в България са спрени

Заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов се срещна в Брюксел със заместник-председателя на Групата на ЕНП в Европейския парламент и...

alt
Apple обяви рекордни продажби на iPhone

Apple обяви рекордна печалба от 13,1 милиарда долара за първото тримесечие на финансовата 2014 г., приключила на 28 декември, предаде...

alt
Британската икономика с най-голям растеж от началото на кризата

През 2013 г. британската икономика е постигнала най-бързия темп на растеж от началото на финансовата криза, но той рязко е...

Затвори